Over PsyCares

PsyCares is gestart vanuit een initiatief van enkele bestuursleden van de Nederlandse Associatie voor Counsellors (NAC). Deze beroepsvereniging bestaat sinds 1993 en stond aan de wieg van counselling in Nederland.

Wij besteden met name aandacht aan het werkveld in de breedte door het leggen van verbindingen tussen beroepsgenoten, kenniscentra, de publieke sector, zorgverzekeraars en het meest belangrijk: onze cliënten.

Als complementair zorgverleners en therapeuten kennen wij de waarde van onze begeleiding en hulpverlening. Evengoed blijft onze bekendheid en het onszelf op de kaart zetten vaak achter op deze betekenis. Het bundelen van kennis en expertise – binnen en buiten PsyCares – is daarom essentieel in onze missie. Hoe bundelen we onze krachten? Hoe doen we onze PR en regelen wij onze naamsbekendheid? Hoe positioneren wij onszelf in deze sterk veranderende markt? Hoe zorgen wij voor permanente ontwikkeling in ons vakgebied?

Naast accreditatie en het toetsen van toelatingscriteria vinden wij het belangrijk om aangesloten hulpverleners c.q. therapeuten te begeleiden in hun verdere ontwikkeling. Een goede ondersteuning begint ermee om jou de deskundige hulp te bieden die je nodig hebt, je te stimuleren in jouw ontwikkeling en je te ondersteunen bij jouw ideeën. Wij richten ons op actieve begeleiding door het faciliteren van opleiding en nascholing, intervisie, supervisie en praktijkondersteuning. Hiermee stellen we je in staat je verder te bekwamen en te professionaliseren.

Hoe kan ik mij   aansluiten bij Psycares?